A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

Стань помітним на дорозі

Дата: 12.10.2021 14:25
Кількість переглядів: 391

Безпека – головний принцип, який обов’язково повинен дотримуватися при дорожньому русі. При цьому він обов’язковий не лише для водіїв автотранспортних засобів, але і для пішоходів. Згідно з офіційною статистикою наїзд на пішохода – найбільш поширений вид ДТП (у великих містах частка наїздів становить понад 50% від усіх дорожньо-транспортних пригод). При цьому переважно ДТП за участю пішоходів відбувається в темний час доби. Саме тому були встановлені норми про носіння світловідбиваючих елементів.

   Світловідбивачі елементи спрямовані на відображення всього світла, що потрапляє на них з метою запобігання дорожньо-транспортної пригоди шляхом збільшення можливості огляду дорожнього полотна водієм і наявності перешкод на ньому. Дітям подібні елементи батьки повинні прикріпити на верхній одяг. Щоб зробити дитину більш помітною на дорозі, необхідно використовувати світловідбиваючі елементи і на одязі, і на ранці. Для цього підходять стікери, флікери-підсвічування, флікери-браслети. Найбільш помітними є флікери білого або лимонно-жовтого світла.

   Шановні батьки та всі учасники дорожнього руху! Переглянете свою поведінку на дорозі, подбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Вдягайтесь помітно. Будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора