A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

День партизанської слави

Дата: 20.09.2021 11:55
Кількість переглядів: 84

Гурток «Юні екскурсоводи»

22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Другої світової війни, у нашій країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001.

Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року під Черніговом та Сумами під керівництвом Миколи Попудренка та Сидора Ковпака.

Партизанський рух в Україні набув масовості з кінця 1942 року. Такий активний спротив окупаційному режиму з боку мирного населення виник внаслідок нещадного терору, масових вбивств, геноциду єврейського населення, вивезення молоді до Німеччини на примусові роботи.

Наприкінці 1941  року  на території Медвинської громади  виникла  підпільна  група  у  складі  13  чоловік  (керівник   Кокоша  А.А.).  У  сепні  1943  медвинські партизани приєдналися  до  складу  6 батальйону з’єднання  партизанських  загонів  Київської  області.

Учні, члени гуртка «Юні екскурсоводи», познайомилися з відомостями про партизанський рух, що містить шкільний краєзнавчий музей та  Митаївська сільська бібліотека, спланували та провели екскурсію для учнів початкової школи до будинку Героя Радянського Союзу Козяренка Івана Васильовича. 

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора