A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

День прапора України

Дата: 23.08.2021 15:20
Кількість переглядів: 57

23 серпня відзначається День прапора України - загальнодержавне українське свято, яке присвячене державному символу. Для держави це не просто полотнище, це її багатовікова історія, це символ духу, перемог та поразок на шляху до великих звершень і розвитку кожної країни.

День державного прапора України було встановлено на честь багаторічної історії створення України, державної символіки нашої незалежної країни, а також з метою виховання поваги громадян до державних українським символам. Цей символ вже не одне десятиліття об’єднує нас і надає сил створювати країну нашої мрії, будувати краще майбутнє для наших дітей.

Уперше такий прапор замайорів у червні 1848 року на міській ратуші Львова. Відтоді полотнища в національних кольорах почали використовувати під час Шевченківських та інших свят у Галичині, Буковині та Закарпатті.

4 вересня 1991 року, вже після проголошення незалежності України,  національний синьо-жовтий прапор піднято над Верховною Радою України. 28 січня 1992 року Державний Прапор України затверджений Верховною Радою України. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, із співвідношенням ширини до довжини 2:3. 23 серпня 2004-го року, був підписаний наказ про встановлення нового державного свята – Дня Прапора України.

Наш обов’язок сьогодні - зробити все можливе, аби український прапор асоціювався у світі з сильною та успішною державою.

Від усього серця бажаємо всім українцям, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Доброго здоров'я, добробуту і щастя кожній родині.

 

Золото – в долині,

Угорі – блакить.

Прапор України

Гордо майорить.

Він – звитяг безмежність,

Слави козаків.

Стяг про незалежність

Світу сповістив.

Дорогим віднині

Стало на землі

Золото в долині

На блакитнім тлі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора