A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

Вітаємо призера обласного етапу щорічної Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Дата: 30.12.2020 10:02
Кількість переглядів: 139

Експедиція "Моя Батьківщина - Україна" проводиться з метою вдосконалення змісту, форм та засобів виховної роботи на кращих традиціях українського народу. Пошуково-дослідницька робота спрямовується на збір матеріалів про видатних діячів культури та мистецтва регіону, їх творчий шлях, здобутки, вплив на розвиток культури регіону та України.

   Учень 7 класу Шутовський Артем, разом з керівником А.І.Шутовською досліджували життєвий та творчий шлях місцевої майстрині, писанкарки, Заслуженого майстра народної творчості України Ялини Ратушняк.  Художній досвід багатьох поколінь, що взяла його у спадок майстриня, її творча індивідуальність є найціннішими здобутками народної культури. Її роботи зберігаються в музеях таких міст, як Черкаси, Київ, Канів, Умань, Тальне. Ялина Федорівна брала участь у роботі Всесвітнього з’їзду писанкарів у Києві 1992 року. Вона була членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Не дивлячись на труднощі сільського життя майстриня завжди знаходила час для сусідських посиденьок, де шили – вишивали, співали пісень. Та найбільше Ялина Федорівна любила працювати з дітьми, завжди гордилась писанками, що створили невтомні руки сусідської малечі. 

   За результатами обласного етапу щорічної Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» робота «Ялинине райце», за напрямом «Із батьківської криниці» зайняла ІІІ місце. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора