A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

Перемогли нацизм - переможемо і рашизм

Дата: 08.05.2022 10:29
Кількість переглядів: 64

З нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в гімназії було проведено відеоконференцію «Перемогли нацизм - переможемо і рашизм». Вчитель історії Олена Химорода ознайомила учнів із  Постановою Верховної Ради України від 03.05.2022 року «Про Заяву Верховної Ради України з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом та неприпустимості присвоєння Російською Федерацією перемоги над нацизмом» в якій зазначається,  що Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. Друга світова війна стала результатом приходу до влади та змови антигуманних режимів – нацистського та радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав, свобод і життя людини. Минуло вісім десятиліть – і Європа знову опинилася на порозі глобальної війни.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних націй) як у складі Червоної армії, так й армій західних союзників і підпільних рухів Опору – та здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів українців – воїнів та мирних жителів. Ми добре знаємо ціну війни та несвободи, тому сьогодні боремося за  мир і свободу.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з підступним агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян. У 1939–1945 ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. 

Учасники конференції переглянули тематичні відео: «Золотий вересень», «Міф про Велику вітчизняну», які руйнують поширені радянські міфи та ідеологічні кліше.

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора