A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

Кібербулінг

Дата: 27.11.2023 11:32
Кількість переглядів: 11

Булінг часто зустрічається у школах, інститутах, колективах, де одна особа або група людей знаходять об’єкт для висміювання. Тобто для того, щоб виник булінг, потрібно декілька людей. То чи може дистанційне навчання чи робота онлайн побороти булінг у суспільстві?! Виявляється - ні! У мережі інтернет шириться своя форма булінгу – кібербулінг. 

 

Користуючись соціальними мережами, ми викладаємо свої фото, особисті дані, різноманітну інформацію про наших близьких людей. Основним двигуном кібербулінгу є анонімність. Люди можуть дозволяти собі все, коли їх не бачать, не чують і не знають, хто вони є. Анонімні злочинці по ту сторону екрану можуть легко збирати цю інформацію та використовувати її у різних цілях.

 

Особливо можуть постраждати діти, які не мають великого бажання ділитися з дорослими всім, що їх бентежить. Дітям важко визначити та протистояти кібербулінгу в мережі відносно себе, а в час війни ця тема є дуже актуальною. Для кращої обізнаності учнів з цих проблем в гімназії було проведено відеолекцію на тему «Кібербулінг та його види». Діти мали змогу дізнатися про всі види кібербулінгу, як їх ідентифікувати та зупинити. 

 

А щоб запобігти «проблемам» в інтернеті слід дотримуватися простих правил:

• не поширюйте свою особисту інформацію;

• якщо ви натрапили на образи, не треба вирішувати це самому, поділіться цим із дорослими;

• відпочиньте, займіться іншими справами, які будуть відволікати вас від негативу в інтернеті;

• ви завжди можете обмежити доступ для підозрілої людини, заблокувавши її.

 

Всі особи, які стали жертвами чи свідками кібербулінгу, можуть звернутися за допомогою на Національну дитячу «гарячу» лінію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора