A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

День безпечного Інтернету 2023

Дата: 10.02.2023 12:22
Кількість переглядів: 36

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це буде вже 20 День безпечного Інтернету.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. 
Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Кожного року Побережківська гімназія долучається до різноманітних заходів, які проходять цього дня. Вчителі та батьки взяли участь у Онлайн-марафон до Дня безпечного інтернету за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації, під якого були представлені можливості цифрових інструментів та платформ Google для безпечного перебування в інтернеті. 

Учні молодших класів засвоїли нові знання про безпечну поведінку в Інтернеті, використовуючи інтерактивну гру «Безпечний Інтернет», переможцями гри стали Безкоровайний Артем та Добринькіна Богдана. 

А для учнів 5-9 класів в цьому році були організовані два квести. Перший «Йди за qr-кодом» дав можливість учням згадати про загрози в глобальній мережі та відгадати закодоване слово. Переможцем даного квесту став Зінченко Максим. Другий квест проходив у віртуальному світі, учасники обирали свій аватар та віртуально переносилися у світ інтернет-загроз. В цьому світі вони потрапляли в різні ситуації, з яких учасники повинні  були знайти вихід та потрапити на нові території. Переможцями стали: Шутовський Артем, Барбара Софія, Химорода Софія та Ликова Вероніка.

Безпечна поведінка в Інтернеті дуже важлива  в час масованих кібератак та активних дій інтернет-шахраїв. Кожен користувач Інтернету повинен вміти захистити своє онлайн-життя та свої особисті дані.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора