A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

9 листопада - День української писемності та мови.

Дата: 09.11.2022 16:10
Кількість переглядів: 33

«Любов до Батьківщини неможлива без любові до рідного слова. Тільки той може осягти своїм розумом і серцем красу, велич і могутність Батьківщини, хто збагнув відтінки й пахощі рідного слова, хто дорожить ним, як честю рідної матері, як колискою, як добрим ім’ям своєї родини». Ці мудрі слова великого педагога Василя Сухомлинського зрозумілі і близькі кожному українцю, кожному патріоту нашої держави. 

9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. 

 Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила й Мефодія. Вважається, що саме Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови.

В Побережківській гімназії напередодні та цього дня були різні заходи: вікторини, інформаційні вісники. Учасники освітнього процесу долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту📻, під назвою "Твій дім".

Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Нею можна передати найтонші відтінки думок і почуттів💛💙.  Знання мови народу серед якого ми живемо – ознака культурної, освіченої людини; знання рідної мови – священний обов’язок кожного!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора