A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

Новини

Дата: від до Скинути

Єдиний національний урок безпеки дорожнього руху

Багато хто з пішоходів переконаний, що правила дорожнього руху написані на для них, а для водіїв, тому знати їх не обов’язково. Але це не так, адже пішоходи – повноцінні учасники дорожнього руху. За статистикою кожен третій загиблий у дорожньо-транспортній пригоді – пішохід.

12:03 22.11.2021

Тренінг з фінансової грамотності

Фінансова грамотність - одна з ключових компетентностей сучасного українця, яка є основою побудови власного добробуту. Навчитися застосовувати фінансові знання в реальності досить складно, адже допущені помилки впливають на бюджет родини.

12:09 11.11.2021

Флеш-моб «Радіодиктант національної єдності»

Сьогодні 9 листопада працівники Побережківської гімназії долучилися до флеш-мобу з популяризації української мови та грамотності – 21 Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

18:50 09.11.2021

Засідання педагогічної ради

Засідання педагогічної ради, як колективного органу управління методичною роботою – важлива складова освітньої діяльності.

12:54 26.10.2021

Вітаємо переможців, призерів та номінантів конкурсу!

У жовтні 2021 року Побережківська гімназія взяла участь в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір». На конкурс була представлена робота «Підкова - оберіг», учениці 8 класу Федорової Аліни, керівник Шутовська А.І. Робота, відзначена у номінації «Етноколорит». Підкову  вважають  найсильнішим оберегом. Вірять в чудовий талісман не тільки слов’яни. Буддисти і мусульмани також переконані, що цей предмет приносить щастя. Навіть скептики десь в глибині душі вважають такий виріб символом удачі. Коріння цього повір’я тягнуться в глибину століть. А точніше, в Древній Єгипет. Як відомо, давньоєгипетські релігійні свята проводилися з великою пишністю. Фараон і його свита пересувалися на багатих колісницях. Запряжені в них коні були підковані золотими підковами, які іноді злітали з кінських копит. Природно, що знайшов у пилюці такий скарб ставав багачем, а його будинок – повною чашею. Століття пройшли, підкови робили вже не з золота, а з заліза, а прикмета працювала. Підкова одночасно вважається і предметом, що відлякує злих духів, і символом щастя – залежно від того, як її повісити. Якщо підкова висить рогами вниз – для захисту від злих духів, а якщо рогами вгору – для удачі і для благополуччя в домі, щоб була повна чаша.

12:37 26.10.2021

Висаджування дерев

Працівники Побережківської  гімназії долучилися до акції Медвинської громади по висаджуванню дерев. На території гімназії було висаджено кілька десятків молодих дубків.

09:41 22.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора