A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Побережківська гімназія
Медвинської сільської ради Київської області

Новини

Дата: від до Скинути

Я по світу йду у вишиванці

Кожного третього четверга Україна святкує День вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та використання етнічного вишитого одягу.

13:52 20.05.2021

Свято Букварика

У травні місяці в Побережківській гімназії стало доброю традицією відзначати свято «Прощання з Буквариком». Урочисто й цікаво пройшло свято прощання з Букварем.  

13:52 19.05.2021

День Цивільного Захисту

У сучасних умовах існування людства питання захисту населення від небезпеки часто переростає у проблему виживання. Розвиток промисловості, сільського господарства та кількості автомобілів продовжують змінювати природне середовище. Це різко збільшує ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру поряд з існуючою природною небезпекою.

14:43 18.05.2021

Почесні гості

 Діти - наша надія  та  гордість,  наша майбутня опора.  Розвивати та підтримувати їх - святий обов'язок сім'ї,  школи,  влади та громадськості.  Лише  тоді  у нас  буде  гідна зміна,  наші діти  стануть впевненими у завтрашньому дні та ростимуть на благо України.      Це добре  розуміє і наш земляк,  народний депутат України 9-го скликання,  професор  кафедри  політичних наук Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Валерій Вікторович Колюх.  Він завітав у Побережківську гімназію 14 травня  разом з сільським головою Медвинської сільської ради І. П. Сергієнком,  помічником народного депутата В. В. Гринчуком, начальником відділу освіти,  молоді  та  спорту О. П. Верзун,  старостою села Л. М. Колюх.      Валерій Вікторович поспілкувався з учнями і колективом гімназії та передав благодійну  допомогу.  Для  покращення  матеріально-технічної бази ми отримали  7 сучасних  ноутбуків,  3 великих телевізори та 20 комплектів парт зі стільцями для наших учнів.       Педагогічний,  батьківський та учнівський колективи щиро дякують Валерію Вікторовичу за допомогу.  Дуже  приємно жити і працювати з людьми,  які вболівають за розвиток  молодого  покоління. 

18:55 14.05.2021

День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

   14 травня - День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. У 1939–1944 роках, під час нацистської окупації території України, відбулося масове знищення євреїв, що входить у трагедію Голокосту. Українські події окремі історики називають «Голокостом від куль». В Україні допомога євреям була набагато складнішою й небезпечнішою у порівнянні з іншими місцями окупованої Європи. На території України усі мешканці, які надавали будь-яку допомогу євреям, наражалися на смертельний ризик. Нацисти карали не тільки ту людину, що надавала допомогу, але й усю її родину. Незважаючи на тисячі жертв, масові екзекуції та в’язниці, українці рятували євреїв, своїх знайомих, сусідів чи й сторонніх, від концтаборів і смерті. Справами тих, хто переховував євреїв, або допомагав їм вибратися з гетто, займався так званий "особливий суд" (Зондергеріхт). У більшості випадків він виносив смертні вироки, а за обставин, що можна було визнати пом'якшуючими, відправляв до концтаборів. Держава Ізраїль вшановує таких людей почесним званням «Праведник народів світу». 

13:17 13.05.2021

Весняне прибирання

В рамках благоустрою території Медвинської громади у Побережківській гімназії проведено весняне прибирання. Зокрема, виконано широкий комплекс робіт з приведенням до належного естетичного та санітарного стану території закладу освіти. Зусиллями працівників гімназії було прибрано листя, побілено дерева, приведено до ладу клумби та газони. 

14:12 22.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора